Wekelijkse activiteiten:

Oesterspecial Op woensdag is het goed genieten: een half dozijn oesters voor 15,50 euro zolang de voorraad strekt.

Proeverij rondje kaart Je kunt bij ons ook altijd genieten van een proeverij rondje kaart, we laten je dan kennis maken met mousserende, witte en rode wijn. Voor ieder wat wils en wat uitleg! We schenken 5 halve glazen voor 22,50 euro pp. Wil je er ook graag een kleine snack bij dan kost het 34,50 euro pp. De proeverij is altijd ter plekke te bestellen.

High Wine Elke dag om openingstijd serveren wij onze high wine: woensdag, donderdag en vrijdag om 16:00 uur en zaterdag en zondag om 14:00 uur. Wij schenken 3 halve glazen wijn bij een hartige en een zoete gang voor 34,50 euro pp.

Reserveren

Reserveren daar doen wij niet aan, iedereen is van harte welkom op ons terras of in de wijnbar! We maken een uitzondering voor gezelschappen vanaf 5 personen en de High Wine, daarvoor vragen we je in verband met de voorbereidingen wel graag te reserveren. Stuur daarvoor een mail naar info@wijnbijarentz.nl (een reservering is pas definitief na een bevestiging, hou daarvoor ook je spam/ongewenst map in de gaten).

Voor meer informatie volg ons op facebook en instagram

 

Activiteiten 2024

 

Woensdag 6 maart 20:00 uur – Chardonnay proeverij

Chardonnay is de grootste wereldreiziger van alle druivenrassen en kan goed gedijen in diverse bodems en diverse klimaatomstandigheden. Bovendien laat het druivenras zich extreem makkelijk beïnvloeden door verschillende wijnmaaktechnieken. Tijdens deze laagdrempelige proeverij schenken we vijf mooie Chardonnay wijnen afkomstig uit de Bourgogne, Duitsland en de Nieuwe Wereld. 

Starttijd 20:00 uur, kosten 30 euro

 

Woensdag 13 maart 20:00 uur – Riesling GG 2016 proeverij (VOL)

Hoe rijpt een Riesling Grosses Gewächs? Goed! Om dit te bewijzen heeft Marcel zeven verschillende voor je op een rijtje gezet. Allemaal uit het jaar 2016, dus inmiddels dik zeven jaar oud. Hij laat proeven:
-Weingut Dr. Wehrheim Kastaniënbusch GG
-Weingut Wagner Stempel Heerkretz GG
-Weingut Wittmann Kirchspiel GG
-Weingut Clemens Busch Marienburg Felsterrasse GG
-Weingut Künstler Hochheimer Hölle GG
-Weingut Peter Lauer Neuenberg Fass 17
-Weingut Wagner Stempel EMT Versteigerungswein

Starttijd 20:00 uur, kosten 60 euro

 

Woensdag 20 maart 20:00 uur – Bordeaux 2014 proeverij

We zijn inmiddels 10 jaar verder  en hoe rijpen dan de rode Bordeauxwijnen in het hogere segment? Marcel legt alles uit en laat proeven:
-La Chapelle de La Mission Haut Brion (2e wijn La Mission Haut Brion)
-Ch. Figeac (1er Grand Cru Classé de St.-Émilion)
-Ch. Grand Puy Lacoste (5e Grand Cru Classé de Pauillac)
-Ch. Léoville-Poyferré (2e Grand Cru Classé de Saint-Julien)

Starttijd 20:00 uur, kosten 80 euro

 

Woensdag 27 maart 18:30 uur – Kookavond Arno van As

Voorgerecht: carpaccio van wilde Argentijnse garnaal met rookolie gebrand, gemarineerde courgette, beurre noisette met kappertjes, dragon & taggiasche olijven
Tussengerecht: rollade van geroosterde aubergine en paprika/groene asperges, met een ansjovis Hollandaise
Hoofgerecht: 24-uurs zacht gegaarde kalf sukade en eigen jus, zoete aardappel met gestoofde spinazie, en gerookte beukenzwammen met rozemarijn
Dessert: Mango cheescake crumble met witte chocolade crème

Starttijd 18:30 uur, kosten 55 euro voor het menu en (optioneel) 46 euro voor begeleidende wijnen inclusief aperitief

 

Woensdag 10 april 20:00 uur – Mousserende wijnproeverij

Naast de bekende Cava, Prosecco en Champagne zijn er nog veel andere spannende mousserende wijnen te drinken. Maar hoe komen die belletjes eigenlijk in de wijn? Aan de hand van vijf verschillende bubbels nemen we je mee in de verschillende productiemethodes en stijlen van mousserende wijn!

Starttijd 20:00 uur, kosten 35 euro

 

Woensdag 24 april 18:30 uur – Kookavond Daan Winkel

Amuses

bisque – bloemkool – brioche

wafel – oude kaas – peer

4-gangen menu

noordzeekrab – ponzu – oester – radijs

asperges – ei – hollandaise – kaantjes

ribeye – mille-feuille – daslook – meiknol – knolselderij – eigen jus

amandel – rabarber – asperges – yoghurt – witte chocolade – citrus

Friandises

tijgersoes – boterbabbelaar

cannoli – citroen – pistache

Starttijd 18:30 uur, kosten 65 euro voor het menu inclusief brood, amuses en friandises

 

Woensdag 29 mei 18:30 uur – Kookavond Jochem Boeckhorst

Meer informatie volgt.

 

 

 

Inschrijven voor bovenstaande activiteiten kan via info@wijnbijarentz.nl